Leacuri batranesti pentru alcoolici

Alcoolismul este o mare problema a societatii contemporane. Consumul de alcool incepe de la varste foarte mici iar numarul dependentlor de alcool devine din ce in care mai mare in fiecare zi. Depresia, saracia sau pur si simplu faptul ca alcoolul te face sa pari „cool” in fata prietenilor  sunt numai cateva dintre motivele cresterii numarului de consumatori de bauturi alcoolice.

Desi industria medicamentelor ne ofera numeroase pastile antialcool, nu intotdeauna acestea dau cele mai bune rezultate fara sa aiba reactii adverse, iar leacurile batranesti raman una dintre cele mai sanatoase remedii pentru a scapa de alcoolism.

Leacurile batranesti sunt cele mai sanatoase pentru organism

Folosirea leacurilor batranesti nu se va face decat in urma consultarii unor medici specialisti. Nu este recomandat sa urmati niciun tratament prezentat mai jos fara sa aveti mai intai acceptul unor medici specializati in tratamentul dependentilor de alcool.

Unul dintre cele mai utilizate leacuri batranesti pentru alcoolici era floarea de alun ce trebuie culeasa obligatoriu in luna martie. Se foloseau florile culese de la mai multi aluni diferiti ce erau puse intr-o sticla de rachiu si erau tinute la mecerat timp de noua zile.

Una dintre terapiile provenite din batrani este cea pe baza de plante si miere. Durata acestei terapii este de doua luni,  iar medicamentul trebuie administrat obligatoriu in fiecare zi.

Astfel, inainte de masa de dimineata se vor consuma 5 – 6 lingurite de miere poliflora iar pana la masa de pranz se va bea un decoct de patrunjel si coaja de portocala.

Acesta este obtinut astfel:

Intr-un litru de apa se pun la fiert 5 grame de coaja de portocala proaspata la care se adauga 100 – 150 de grame de patrunjel iar amestecul se fierbe pana cand scade la jumatate, dupa care se va bea indulcit cu cateva lingurite de miere.

Alcoolicii trebuie sa aiba o dieta fara grasimi

Seara unui dependent de alcool are parte de doua cure de ceaiuri de plante din galbenele, tei, musetel sau menta. Acestea trebuiesc baute atat inainte cat si dupa cina.

Acest tratament este eficient daca bautorul va urma o dieta lipsita de grasimi, condimente si carne rosie dar bogata in legume si fructe.

Un amestec foarte bun ce se poate folosi in cazul intoxicatiilor metilice este acela preparat dintr-o lingurita de frunze de salcie ce va fi amestecata cu o lingurita de matisori tot din salcie, la care vom adauga 200 mililitri de lapte. Amestecul se va fierbe timp de cinci minute dupa care se va strecura si se va consuma fierbinte.

Consumul de varza rosie va avea un efect deosebit asupra bautorilor profesionisti. Aceasta va fi tocata marunt si va fi amestecata cu o lingurita de ulei de masline sau de floarea soarelui.

Mierea si ceaiul de pedicuta au un efect de „taiere” a poftei de a consuma alcool. Ceaiul de pedicuta se face din doua linguri de plante pe care le vom adauga la 300 mililitri de apa si va fi consumat imediat dupa trezire.

Eicienta acestei bauturi este deosebit de mare, deoarece isi va face efectul dupa numai 10 zile de cura.