Cel mai bun centru de dezalcoolizare

Dependenta de alcool este una dintre marile provocari ale secolului XXI. Din pacate, romanii sunt (conform sondajelor) unii dintre cei mai mari consumatori de alcool din lume, iar abuzul de alcool va duce mai devreme sau mai tarziu la dependenta.

Tratamentul dependentilor de alcool este foarte greu de realizat deoarece depinde in primul rand de vointa pacientilor, iar acestia vor trebui tinuti sub observare intr-un centru de dezalcolizare.

Centrele de dezalcoolizare sunt solutia optima

Cel mai bun centru de dezalcoolizare trebuie ales in functie de mai multe criterii, iar acestea sunt de cele mai multe ori subiective. Cel mai important lucru este ca atunci cand vom alege cel mai bun centru de dezalcolizare sa apelam la ajutorul medicilor specialisti, care ne vor recomanda cea mai buna alegere a centrului in functie de specificul dependentei.

Niciodata nu trebuie sa ne lasam influentati de parerea prietenilor sau a celor apropiati ci trebuie sa apelam la un ajutor specializat.

Inainte de a apela la ajutorul celor mai bune centre de dezalcoolizare trebuie sa fim constienti ca rata de succes nu poate depasi in cel mai bun caz 50%. Desi la prima vedere am fi tentati sa credem ca vom obtine rezultate mai bune atunci cand apelam la clinicile particulare, acest lucru nu este adevarat iar clinicile gratuite ne vor oferi aceleasi servicii pentru care nu vom plati nimic.

Calitatea serviciilor este garantata de sponsorizari obtinute din fonduri europene, iar asistenta terapeutica va fi asigurata de catre cei mai buni specialisti din domeniul psihiatriei, psihologiei si ai consultantei vocationale.

Nu trebuie decat sa constientizam pericolul pe care il reprezentam pentru noi si pentru cei din jur si sa ne prezentam la un centru de dezalcoolizare, iar mai departe specialistii isi vor face singuri treaba.

Cel mai bun centru are cel mai complet program de recuperare

Alegerea celul mai bun centru de dezalcoolizare trebuie sa ia in calcul competentele medicilor, dar si programul de recuperare si de mentinere.

Medicii trebuie sa fie specializati in domeniul dependentei de alcool, iar centrul trebuie sa ne puna la dispozitie spatii unde vom putea beneficia de asistenta psihologica dupa ce am incheiat prima parte a tratamentului.

Cel mai bun centru de dezalcoolizare va trebui sa ofere pacientului trei etape pentru detoxificarea organismului.

Evaluarea este primul pas si consta in investigatii amanuntite pentru a afla care este gradul de intoxicare cu alcool al organismului si care sunt substantele de care este afectat organismul.

Stabilizarea este momentul in care vom incepe tratamentul propriu zis de dezalcoolizare. Acest proces poate fi realizat si fara administrarea unor medicamente (numai daca gradul de intoxicare al organismului este redus), insa elementul esential al tratamentului este vizita rudelor sau a prietenilor.

In ultima etapa va urma reabilitarea dependentilor de alcool din punct de vedere psihologic. Aceasta etapa este cea mai grea si mai complexa si presupune un grad mare de  vointa al pacientului.

Acest proces este lent si dureros si poate fi usurat de internarea pacientilor in clinic de recuperare post – dezalcoolizare ce vor ajuta pacienti sa se integreze mai usor intr-o comunitate de sprijin.